Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2009 01:56 - ЕДИН НЕВЕРОЯТЕН ДОМ ЗА ДЕЦА
Автор: bestfuture Категория: Други   
Прочетен: 1551 Коментари: 0 Гласове:
1



     Миналата седмица посетих Дома за деца с умствена изостаналост в село Петрово, община Сандански. Бях поразена! Идеална чистота навсякъде. Стените на стаите и коридорите са боядисани в светли цветове и покрити със свежи и красиви рисунки, подходящи за деца. На подовете - чисти и нови килими, а леглата греят в красиви цветни покривки, различни за различните стаи. Занималните също са чудесно подредени с много вкус, с усещане за уют. Освен редовния персонал, за децата се грижат и доброволки. У всички се усеща любов и грижа към тези трудни за отглеждане деца между 3 и 18 години.      Директорката на дома, г-жа Янева, не жали време и сили да осигури на децата всичко най-добро. Тя е поела този дом преди 5 години и продължава да търси начини да подобрява все повече тежкото физическо и умствено състояние на децата, както и условията им за живот и рехабилитация. 
    Жените от персонала, с които разговарях споделят, че благодарение на тези грижи има видимо подобрение на интелектуалното ниво на голяма част от децата. Това дава възможност на онези от тях, които са с лека степен на умствена изостаналост да могат да посещават и редовно училище и да се подготвят за самостоятелен живот. Има ли по-хубаво нещо от това!
       За съжаление не можах да направя снимки, тъй като има министерска забрана да се правят снимки в тези домове!? Защо е забранено? Защото условията в повечето домове са ужасяващи. А защо да не покажем, че може да има и домове, където грижата и желанието за помощ могат да направят чудеса?
       Естествено, че независимо от постигнатото до сега от г-жа Янева, домът има още много нужди. Две от сградите имат нужда от ремонт, особено едната с учебни помещения. На двора също са необходими подновяване на част от люлките и катерушките. Добре е да се укрепи задната стена  на двора и други. 
    Разказвайки всичко това, се обръщам се към всички, които биха искали по някакъв начин да помогнат 90 проблеми деца да имат възможно най-доброто, което заслужава всяко едно дете - грижа, внимание, любов, бъдеще.
        Отворете сърцата си!
       
 


Тагове:   дом,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bestfuture
Категория: Бизнес
Прочетен: 76275
Постинги: 18
Коментари: 36
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930